Proiecte

Activităţile desfăşurate de Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – filiala Săvineşti fiind multiple, se desfăşoară pe parcursul unui an întreg. Dintre acestea amintim :
Proiectul ’’TABĂRA DE CREAŢIE – ARIPI DE ÎNGER’’ este un proiect ce a ajuns la ediţia a- VIII – a (prima ediţie fiind în anul 2005) şi se desfăşoara în perioada 17 – 26 august şi a avut în anul 2012 peste 200 de participanţi printre care şi un grup de tineri din cadrul Christliche Verein Junger Menschen din Germania si Hong Kong, aceştia beneficiind pe toată perioada taberei de cazare şi masă. Pentru ediţia din 2013 la Tabăra de creaţie ’’Aripi de Înger’’ vor participa copii din Republica Moldova, Germania, China (Hong Kong) iar din Romania vor participa peste 200 de copii.
Proiectul Tabăra de creatie ’’Aripi de Înger’’ urmăreşte dezvoltarea relaţională între copii şi dezvoltarea aptitudinilor artistice a copilor.

Vezi poze din campanieProiectul „FII MOŞ CRĂCIUN PENTRU UN COPIL” (COŞUL DE CRĂCIUN)este un proiect desfăşurat în perioada Crăciunului, pentru copii nevoiaşi din Comuna Săvineşti, în parteneriat cu Magazinele Cosmos din Piatra Neamţ şi Asociaţia Umanitară ’’Ursula Honeck’’ Piatra Neamţ prin care s-a urmărit strângerea de dulciuri şi produse alimentare pentru copii.

Vezi poze din campanieProiectul ’’UCENICII LUI MOŞ NICOLAE’’ este un proiect desfăşurat în parteneriat cu Asociaţia Umanitară ‘’Ursula Honeck’’ Piatra Neamţ si Organizația Umanitară “Hilfe for Osteuropa Todtnau-Seelscheid e.V.” din Germania, în perioada Crăciunului pentru copii nevoiaşi din Comuna Săvineşti. Aceştia au primit cadouri cu ocazia Sf. Nicolae ce au constat în articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de igienă personală, dulciuri şi jucării.

Vezi poze din campanieProiectul „ŞI COPII SĂRMANI VOR SĂ MEARGĂ LA ŞCOALĂ” este un proiect prin care s-au strâns rechizite, jucării şi cele necesare copiilor nevoiaşi. Beneficiarii acestui proiect au fost 72 de copii proveniţi din 30 de familii nevoiaşe, cu vârste cuprinse între 3 ani şi 19 ani, ce învaţă la şcolile din Comuna Săvineşti. Aceştia au primit articole de îmbrăcăminte, produse de igienă, rechizite şi jucării.

Vezi poze din campanie
 
Proiectul ’’TOPLIŢA – BĂLAN – MIERCUREA CIUC’’ – prin acest proiect s-au strâns şi distribuit ajutoare umanitare unui număr de 110 copii nevoiaşi de la Gradiniţa Gimnazială ’’Miron Cristea’’ – Structura Moglăneşti – Topliţa, precum şi celor 116 copii nevoiaşi de la Grădiniţa ‘’Floare de Colţ’’ din Bălan – Miercurea Ciuc. S-au distribuit articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării, produse de curăţenie şi de igienă personală precum şi dulciuri şi alimente. Din partea Asociaţiei Umanitare ‘’Ursula Honeck’’ Piatra Neamţ şi Organizației Umanitare “Hilfe for Osteuropa Todtnau-Seelscheid e.V.” din Germania, s-au mai donat Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei, cu reședința în Miercurea Ciuc, suma de 1000 euro, pentru a susține cheltuielile pentru hrana copiilor nevoiași din episcopie.

Vezi poze din campanie