Curs de îngrijire bătrâni la domiciliu

Fundația Solidaritate și Speranță Iași dezvoltă, în perioada 1 noiembrie – 28 februarie 2015, cursul de formare profesională Îngrijire bătrâni la domiciliu adresat unui număr de 16 cursanți din mediul rural, șomeri și persoane inactive.

Galerie Foto

afis Curs ingrijire batrani la domiciliu

Prima zi a cursului, care se desfășoară la școala din Săvinești, (partener al Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești în cadrul protocolului de educație semnat de părți) a adunat atât cursanții, cât și persoanele implicate în acest curs, la începerea lui fiind prezentă și doamna Petronela Mursa, coordonator al proiectului, din partea Fundației Solidaritate și Speranță Iași.

Scopul cursului este ca ”să dezvolte abilitățile cursanților de a supraveghea starea de sănătate a persoanei îngrijite, de a cunoaște simptomele de ordin somatic, de a ști să evalueze starea de dependență, de a realiza tehnici de îngrijire și de prim ajutor și de a ști să administreze medicamentele.

SONY DSCCursul aste foarte important pentru că starea de sănătate a populației și speranța de viață a crescut. Avem o datorie socială și morală să creștem calitatea vieții, indiferent de starea de sănătate a celor vârstnici” a declarat doamna doctor Oghină Beatrice, formator în cadrul acestui proiect.

”Atunci când vine vorba despre bătrâni, suntem de multe ori puși în situația de a le asigura îngrijirea cea mai bună. În primul rând, în cadrul cursului, participanții vor învăța să evalueze care sunt nevoile persoanei bătrâne, să dezvolte calitățile necesare pentru a deveni o persoană adaptabilă și sensibilă pentru a avea grijă de o persoană în vârstă. Un îngrijitor de bătrâni la domiciliu trebuie nu numai să știe să asculte, ci să fie suficient de implicat să îl asiste pe cel bătrân atunci când are nevoi”, a declarat Agafia Roșu, asistent social și formator în cadrul proiectului.

SONY DSCParticipanții s-au declarat emoționați și doritori de a cunoaște cât mai multe din această ”artă” a îngrijirii.

Ionuț Măriuța