Proiectul social-educativ „Cartea Vie”, lansat la Săvineşti

Parohia ”Sfinţii Voievozi” Săvinești, Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ, în parteneriat cu Fundația „Solidaritate și Speranță” – filiala Săvinești, desfășoară în perioada 21 noiembrie 2013 – 12 ianuarie 2014 Acțiunea social-educativă ”Cartea Vie”.

1

În cadrul acestei acțiuni, în fiecare zi de joi vor fi organizate întâlniri de suflet între copii asistați la Centrul de Servicii Sociale „Popasul iubirii milostive” și familiile din care provin și persoane ce doresc să împărtășească din experiența lor de viață.

2

Joi, 21 noiembrie, a avut loc prima întâlnire în prezenţa ing. Mihai Amăriuței, a părintelui paroh Petru Munteanu și a familiilor cu copii asistați de centru.

Pentru cei prezenți, întâlnirea a fost o experiență deosebită și inedită, părinții având ocazia să-și prezinte situaţia familială (numărul copiilor şi dificultăţile pe care le întâmpină zi de zi).

3

În urma expunerii cazurilor, s-a constatat că există multe familii monoparentale, cu o situaţie materială precară, care au în grijă de la unul până la şapte copii. Mai mult de atât, există multe familii în care doar unul dintre părinți aduce un venit în casă.

4

Oamenii au fost încurajați să meargă mai departe, să scape de deprinderile negative, să socializeze şi să se ajute unul pe celălat. Întrebați de părintele paroh Petru Munteanu: ”Mai puteți? De unde aveți această fortă?”, toți au răspuns: ”De la Dumnezeu”.

Pericolul dependenţei de televizor

Ing. Mihai Amăriuței a menţionat că oamenii trebuie să-şi găsească un drum în viață pe care să îl urmeze, indiferent de obstacolele pe care le întâlnesc. Plecând de la ideea că România deţine primul loc între ţările din Europa în privinţa consumului de programe de televiziune, românii uitându-se la televizor, în medie, timp de cinci ore şi 30 de minute pe zi (conform unui studiu al institutului francez Médiamétrie), ing. Mihai Amăriuței a remarcat că „oamnenii nu mai socializează, nu mai au apartenență socială, se izolează în spatele televizorului”.

5

Seara s-a încheiat cu o mică repetiție de colinde, copiii intonând celor prezenți câteva piese pe care le vor interpreta cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului din acest an.

6

 

Așteptăm cu interes următoarele întâlniri care se vor desfășura în cadrul acțiunii social-educative ”Cartea Vie”.

Pe Joia viitoare!!!

Brîndușa Dediu

 

Noutăţi

Noutăţi

1Proiectul social-educativ „Cartea Vie, lansat la Săvineşti

Parohia ”Sfinţii Voievozi” Săvinești, Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ, în parteneriat cu Fundația “Solidaritate și Speranță” – filiala Săvinești, desfășoară în perioada 21 noiembrie 2013 – 12 ianuarie 2014 Acțiunea social-educativă ”Cartea Vie”.

În cadrul acestei acțiuni, în fiecare zi de joi vor fi organizate întâlniri de suflet între copii asistați la Centrul de Servicii Sociale “Popasul iubirii milostive” și familiile din care provin și persoane ce doresc să împărtășească din experiența lor de viață.

Citeşte mai mult

 

ANUNT

Campania umanitară „Crăciunul pentru toţi

În perioada 15 noiembrie  2013 – 12 ianuarie 2014 Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – Filiala Săvineşti organizează campania umanitară „Crăciunul pentru toţi”, campanie ce îşi propune strângerea de fonduri pentru asigurarea mesei si a cadourilor de Crăciun a copii proveniţi din medii defavorizate.

Citeşte mai mult

 

 

Proiectul „TABĂRA DE CREAŢIE – ARIPI DE ÎNGER a ajuns la ediţia a – VIII – a.
În perioada 17 – 26 august 2013 Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – Filiala Săvineşti va găzdui ce-a de a – VIII – a ediţie a taberei de pictură intitulată ’’Aripi de Înger’’. Anul acesta şi-au anunţat participarea la tabără 12 copii din Republica Moldova, copii din Germania şi China (Hong Kong), iar din ţară se preconizează participarea a aproximativ 200 de copii cu vârsta între 6 şi 18 ani. Aceştia vor fi împărţiţi în trei grupe distincte:
– grupa piticot 6-9 ani
– grupa junior 10-15 ani
– grupa senior 16-18 ani