Bine ati venit

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Teofan Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei în data de 25.03.2009 se înfiinţează Filiala Săvineşti în cadrul Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă Iaşi. De la înfiinţare până în prezent la Funaţia Solidaritate şi Speranţă – Filiala Săvineşti s-au desfăşurat activităţi social – educative, catehetice şi filantropice. Dintre care amintim: acordarea unei mese de prânz la un număr de 87 copii din familii defavorizate, cursuri de formare profesională, activităţi de artizanat (constând în confecţionare de lumânări decorative, brăţări, felicitări ocazionale, îngeraşi, steluţe, clopoţei croşetaţi, etc). Vezi galerie poze
Începând cu anul 2009 în perioada 17 – 26 august şi până în prezent s-a organizat din resursele proprii ale fundaţiei o activitate recreativ – educativă intitulată ’’Tabăra de creaţie – Aripi de Înger’’ ajungând la un număr de peste 200 participanţi, la ultima ediţie din anul 2012. Ca participanţi au fost copii din Germania, China (Hong Kong) şi din Judeţele Neamţ şi Bacău. Aceştia au beneficiat timp de 10 zile de o masă de prânz, profesori îndrumători pentru pictură şi sport, concursuri cu premii, asistenţă pedagogică, excursii.

La ediţia a –VII – a din 2012 au participat peste 200 de copii atât din ţară cât şi din Germania (tineri din cadrul Christliche Verein Junger Menschen) şi Hong Kong.

Anul acesta ’’TABĂRA DE CREAŢIE – ARIPI DE ÎNGER’’, un proiect ce a ajuns la ediţia a- VIII – a (prima ediţie fiind în anul 2005) se va desfăşura în perioada 17 – 26 august. La această a – VIII – a ediţie din 2013 la ’’Tabăra de creaţie Aripi de Înger’’ vor participa copii din Republica Moldova, Germania, China (Hong Kong), iar din România sunt anunţaţi ca participanţi peste 200 de copii.
Proiectul ’’Tabăra de creaţie Aripi de Înger’’ urmăreşte dezvoltarea relaţională între copii, dezvoltarea aptitudinilor artistice ale copiilor şi catehizare religioasă.

Misiune
Misiunea Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă – filiala Săvineşti este de a combate marginalizarea socială prin redarea demnităţii umane, ajutorarea şi încurajarea persoanelor defavorizate din comunitate, prin solidaritate şi angajament social.
Ne propunem susţinerea comunităţii locale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii sociale şi culturale, prin apărarea drepturilor omului şi valorilor morale creştine.

Noutăţi
Proiectul „TABĂRA DE CREAŢIE – ARIPI DE ÎNGER’’ a ajuns la ediţia a- VIII – a.
În perioada 17 – 26 august 2013 Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – Filiala Săvineşti va găzdui ce-a de a –VIII- a ediţie a taberei de pictură intitulată ’’Aripi de inger’’. Anul acesta şi-au anunţat participarea la tabără 12 copii din Republica Moldova, copii din Germania şi China (Hong Kong), iar din ţară se preconizează participarea a aproximativ 200 de copii cu vârsta între 6 şi 18 ani. Aceştia vor fi împărţiţi în trei grupe distincte:
– grupa piticot 6-9 ani
– grupa junior 10-15 ani
– grupa senior 16-18 ani