Au început cursurile de croitorie și antreprenoriat finanțate cu sprijinul Fundației Orange

Fundatia_Orange_leftJoi, 12 iunie 2014, în cadrul Fundației Solidaritate și Speranță, filiala Săvinești au început cursuri gratuite de croitorie și antreprenoriat dedicate persoanelor provenind din categorii sociale vulnerabile. Cursurile sunt organizate la sediul Fundației, în cadrul proiectului ”Fii activ! Fii creativ!” realizat cu sprijinul Fundaţiei Orange România și vor fi oferite în primă fază unui număr de minim 32 de persoane cu venituri reduse din comuna Săvinești și 10 comune înconjurătoare.

Galerie Video

Doamnele care s-au înscris la curs doresc să învețe să croiască și să coase diverse articole de îmbrăcăminte în primul rând pentru membrii familiilor lor. Prin cursurile de antreprenoriat care vor urma celor de croitorie noi ne-am propus să le lansăm încă o provocare, să încerce să câștige și un venit suplimentar prin această ocupație, croitoria sau prin alte abilități/cunoștințe pe care deja le au” a declarat Albert Brîndușa, asistent de proiect din partea Fundației.

???????????????????????????????

La finalul cursurilor se va înființa un atelier protejat cu specific croitorie (care va angaja cel puțin o persoană cu dizabilități) în care se vor realiza produse care vor pune accentul pe revigorarea tradițiilor locale (ii și veste brodate, articole textile cu modele tradiționale), precum și pe încurajarea consumului durabil (sacoșe și genți din pânză) utilizând materiale din in, bumbac, iută, nevopsite, fără coloranți, fără înălbitori.

Proiectul, iniţiat şi coordonat de Dragoș Oboroceanu, angajat Orange România, a fost selectat în cadrul concursului: „Susţine un ONG” organizat de Fundaţia Orange, ce oferă fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţii Orange România, program cu valoare totală de 125.000 lei.