Home

Bine aţi venit

Cu binecuvântarea Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la acea vreme Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ia ființă, la Iași, la 12 August 2002, Fundația Solidaritate şi Speranţă, în urma unor analize și planificări cu privire la activitățile social-filantropice desfășurate în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor.
Decizia de înființare a acestei instituții vine din dorința de a fi alături de persoanele nevoiașe prin sprijinirea lor materială și spirituală cu scopul de a-i ajuta să depășească vitregiile vieții și a face lumea mai frumoasă, dezvoltând, astfel, serviciile sociale pe care Sectorul de Asistență Socială și Medicală Diaconia le oferea deja comunității.

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Teofan Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei în data de 25.03.2009 se înfiinţează Filiala Săvineşti în cadrul Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă Iaşi. De la înfiinţare până în prezent la Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – Filiala Săvineşti s-au desfăşurat activităţi social – educative, catehetice şi filantropice. Dintre care amintim: acordarea unei mese de prânz la un număr de 87 copii din familii defavorizate, cursuri de formare profesională, activităţi de artizanat (constând în confecţionare de lumânări decorative, brăţări, felicitări ocazionale, îngeraşi, steluţe, clopoţei croşetaţi, etc). Vezi galerie poze
Începând cu anul 2005 în perioada 17 – 26 august şi până în prezent s-a organizat din resursele proprii ale fundaţiei o activitate recreativ – educativă intitulată ’’Tabăra de creaţie – Aripi de Înger’’ ajungând la un număr de peste 200 participanţi, la ultima ediţie din anul 2012. Ca participanţi au fost copii din Germania, China (Hong Kong) şi din Judeţele Neamţ şi Bacău. Aceştia au beneficiat timp de 10 zile de o masă de prânz, profesori îndrumători pentru pictură şi sport, concursuri cu premii, asistenţă pedagogică, excursii.La ediţia a –VII – a din 2012 au participat peste 200 de copii atât din ţară cât şi din Germania (tineri din cadrul Christliche Verein Junger Menschen) şi Hong Kong.Anul acesta ’’TABĂRA DE CREAŢIE – ARIPI DE ÎNGER’’, un proiect ce a ajuns la ediţia a – VIII – a (prima ediţie fiind în anul 2005) se va desfăşura în perioada 17 – 26 august. La această a – VIII – a ediţie din 2013 la ’’Tabăra de creaţie Aripi de Înger’’ vor participa copii din Republica Moldova, Germania, China (Hong Kong), iar din România sunt anunţaţi ca participanţi peste 200 de copii.
Proiectul ’’Tabăra de creaţie Aripi de Înger’’ urmăreşte dezvoltarea relaţională între copii, dezvoltarea aptitudinilor artistice ale copiilor şi catehizare religioasă.

 

Noutăţi

Proiectul Măsoară timpul cu faptele tale

În perioada 15 noiembrie 2013 – 15 ianuarie 2014 în cadrul Fundației noastre se vor relua cursurile gratuite de formare în următoarele domenii: patiserie, frizerie, croitorie, deocrațiuni (lumânări, aranjamente din materiale diverse).

Ca noutate față de cursurile precedente, în această a doua ediție a proiectului nostru ”Măsoară timpul cu faptele tale” dorim să organizăm și cursuri de masaj de recuperare (fizioterapie)!

Reamintim că la cursurile deja organizate cu sprijinul donatorilor și colaboratorilor noștri (Organizaţia Umanitară Hilfe für Osteuropa Todtnau-Seelscheid e. V. Germania, Katholishe Kitchengemeinde St. Hubertus Süsterseel Germania, Fundaţia ”Ursula Honek” Piatra Neamţ, Fundația de Dezvoltare Locală ”Speranța”, S.C. Magic Cake S.R.L., RO-COM International SA, S.C. PRISI PRODS.R.L., S.C. KUBO I:C:C: SRL, ) au participat 58 de persoane din Săvinești și împrejurimi. Acestea au beneficiat în mod gratuit de instruire teoretică și practică, vizite la unități de profil specializate, iar cele 26 de participante la cursul de croitorie au primit cadou din partea Asociației Katholishe Kitchengemeinde St. Hubertus Süsterseel mașinile de cusut, pentru a putea valorifica abilitățile însușite în propria familie și pentru a putea obține venituri suplimentare cu ajutorul lor. (vezi galerie foto)

Citeşte mai mult

 

Proiectul „TABĂRA DE CREAŢIE – ARIPI DE ÎNGER’’ a ajuns la ediţia a – VIII – a.
În perioada 17 – 26 august 2013 Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – Filiala Săvineşti va găzdui ce-a de a – VIII – a ediţie a taberei de pictură intitulată ’’Aripi de Înger’’. Anul acesta şi-au anunţat participarea la tabără 12 copii din Republica Moldova, copii din Germania şi China (Hong Kong), iar din ţară se preconizează participarea a aproximativ 200 de copii cu vârsta între 6 şi 18 ani. Aceştia vor fi împărţiţi în trei grupe distincte:
– grupa piticot 6-9 ani
– grupa junior 10-15 ani
– grupa senior 16-18 ani